Margreet Merenit

Mijn naam is Margreet de Boer.
Ik werd in 1948 geboren in Apeldoorn, groeide op in een calvinistisch milieu, werkte in de gezondheidszorg, trouwde, kreeg twee dochters en verhuisde naar Zeeland. In Bloemendaal studeerde ik natuurgeneeskunde en leerde ik op een andere manier naar ziekte en gezondheid kijken.
Ik maakte kennis met de theosofie. Eindelijk kon ik bevredigende antwoorden plaatsen bij de vraagtekens die ik al in mijn jeugd zette bij de antropomorfe voorstelling van de Joods/Christelijke God.
Op spiritueel gebied zocht ik meer verdieping en om die reden trad ik in 1985 toe tot de AMORC, de Aloude Mystieke Orde Rosae Crucis en later tot de TMO, de Traditionele Martinisten Orde. (www.amorc.nl) Ik werd in alle graden ingewijd en bekleedde verschillende functies.

Als kind voelde ik al een diep, aan heimwee gerelateerd verlangen, om naar Egypte te gaan. Op zielsniveau wist ik, dat ik dit land kende. Pas op latere leeftijd kon ik dit ‘innerlijk weten’ toetsen aan de realiteit. Het werd inderdaad een ‘emotioneel thuiskomen’. Tussen 2009 en 2013 reisde ik vijf keer af naar dit mystieke land. Ik voltooide daar de opleiding Egyptian Healing aan het House of Life, in Abydos. (www.hathorreizen.info) Daarna maakte ik met de AMORC een inwijdingsreis en werd ik ingewijd in de grote piramide van Gizeh.

Tijdens de meditatieve reizen langs de oudheden van Egypte, onder leiding van Het House of Live, stortte zich een waterval aan indrukken, uit een vorige incarnatie, over mij uit. Aan het einde van de reis vielen deze indrukken als de stukjes van een puzzel op hun plaats. Ik heb mijn ervaringen gebundeld in boekvorm en besteed nu mijn tijd aan het doorgeven van de mystieke kennis doormiddel van lezingen over mijn boek, het schrijven van artikelen en langs de weg van schilderkunst.

Spiritualiteit en Kunst

responsive design en uitvoering ZITS | Margreet de Boer© 2015